Ce este bumbacul percale

Ce defineste o lenjerie ca fiind una de lux? Raspunsul este unul simplu: materialul. Si dintre acestea, bumbacul este unul dintre cele mai populare si dintre cele mai bune din punct de vedere calitativ. Bineinteles, nu este vorba despre orice tip de bumbac, ci in special de cel percale, acesta fiind mai usor, mai moale si mai confortabil, dar si mai usor de curatat.

Percale este un termen care descrie tesatura si numarul de fire al materialului utilizat pentru confectionarea lenjeriilor de pat. Iar bumbacul percale este unul dintre cele mai luxoase si de calitate tipuri de bumbac de pe piata. Cuvantul dateaza inca din 1840, dar originile sale se duc mult mai in trecut, chiar pana la Imperiul Persan. Practic, acesta desemna bumbacul recunoscut pentru finetea sa.

Si mai clar, cand lenjeriile sunt prezentate ca fiind din percale, nu este vorba despre material, ci despre tesatura.

Aceasta este realizata intr-un mod special, pentru fiecare fir folosit vertical aplicandu-se unul orizontal. Astfel, tesaturile percale devin cele mai rezistente si durabile. Iar numarul de fire pe inch este intotdeauna mai mare de 200.

Achizitionarea de bumbac percale are insa avantaje evidente. 
Desi tesatura este una puternica si deasa, aceasta permite circulatia aerului (in proportii mai mari decat bumbacul obisnuit), ceea ce permite pielii sa respire mai bine. In plus, devine si mai moale, sporind nivelul de confort pe timpul noptii. Un alt aspect care trebuie luat in seama este rezistenta lenjeriilor, oferita de tipul tesaturii, care asigura proprietarul ca va trece mult timp pana va fi nevoie de achizitionarea de produse noi.

Luand in considerare toti acesti factori, pretul mai ridicat al lenjeriilor luxoase fabricate din bumbac percale este explicabil. Rezistenta deosebita creste durabilitatea si astfel investitia se dovedeste a fi una excelenta pe termen lung. Si nu in ultimul rand, somnul va fi unul confortabil indiferent de anotimp, asa ca achizitionarea unei astfel de lenjerii merita cu siguranta banii" 
(credit lenjerii-de-top.ro)